top of page
Inspirationsföreläsning med Maria Wolrath-Söderberg
Inspirationsföreläsning med Maria Wolrath-Söderberg

tors 24 mars

|

D11

Inspirationsföreläsning med Maria Wolrath-Söderberg

Hur parerar vi vår klimatångest med olika typer av argument? Maria Wolrath-Söderberg, doktor i retorik, förklarar hur vi legitimerar vårt beteende.

Registration is closed
See other events

Tid & plats

24 mars 2022 15:00 – 16:00

D11, Drottninggatan 11, 641 30 Katrineholm, Sweden

Om eventet:

Jag har sopsorterat hela året, så det är ju ändå ok att flyga till Thailand" Hur parerar vi vår klimatångest med olika typer av argument? Maria Wolrath-Söderberg, doktor i retorik, förklarar hur vi legitimerar vårt beteende. Maria förklarar också vad det är som får oss att faktiskt ändra på vad vi gör för klimatet. Är det kanske att visa upp sin nya SUV för grannskapet eller är det att skryta om hur lite vatten en förbrukar?

Maria är fil.dr. och lektor i retorik. Särskilt intresserad är hon om hur vi tänker och resonerar när det gäller målkonflikter, spänningar, värdekrockar och i förhållande till stora samhällsutmaningar. Sedan några år har hon fokuserat på sådana frågor i relation till klimatförändringar och hållbarhet. I Sverige har vi både stor kunskap om klimatkrisen och starkt engagemang. Ändå har vi höga utsläpp per capita. Hur går det ihop?

Dela det här eventet!

bottom of page